Fabrica de facut paste – Spaghetti si tagliatelle


V-am spus vreodata cat de minunat este sotul meu? Da? Deci, nu este o noutate! Este atat de minunat incat, fara ajutorul lui acest post nu ar exista!

Craciunul acesta, atat pe nou cat si pe vechi (праздник Рождества Христова), a fost foarte bogat🙂. Am primit de la mosul o masina de facut paste (Imperia), suport de uscat paste si un tocator de lemn. Well done!

Iar daca tot le-am primit, mi-am spus ca trebuie sa le si folosesc, nu?!?

                                  

Astazi mi-am spalat, uscat si asamblat masina de facut paste, mi-am pregatit tocatorul din lemn, facaletul si suportul de uscat paste pe masa. Dupa, mi-am pregatit faina, ouale, sarea, cantarul si am pornit la drum.

Spuneam ca mi-am pregatit ingredientele pentru paste. Regula de aur pentru pastele cu ou: la 100 grame faina se foloseste un ou  (albus si galbenus).  Prin urmare,  pentru pastele mele eu am folost:

  • 400 grame faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare

Cum am procedat:

  • am amestecat cele de mai sus si am framantat pasta rezultata bine, bine pentru app 5 min (dupa ce ati terminat de framantat, taiati pasta in doua; mijlocul trebuie sa fie frumos si omogen)
  • am impartit aluatul in 4 parti egale
  • am atasat masina de facut paste la tocatorul de lemn
  • am presarat tocatorul cu faina
  • am intins putin fiecare parte a aluatului cu ajutorul unui facalet
  • am presarat putina faina peste aluat*
  • si “am dat drumul” la masina de facut de paste

* ceea ce trebuie retinut este ca aluatul trebuie sa fie mereu uscat altfel pastele se vor lipi si nu va iesi nimic din munca voastra.

Masina de facut paste are 2 parti: una principala si cealalta secundara (sau celelalte .. pot fi “n” tipuri de parti secundare – ex. parte pentru facut spaghete, taitei, ravioli, gnocchi, etc.). Procesul de facut paste este urmatorul:

  • se intinde aluatul cu ajutorul partii principale
  • la fiecare intindere aluatul se presara cu faina; intinderea pastei porneste de la numarul 6 si se poate ajunge pana la numarul 1 (ma refer aici la grosimea pastei); sfatul meu este sa va opriti la numarul 3😉 (cine stie cunoaste)!

Cum se usuca aluatul?

Dupa fiecare intindere a aluatului (adica, trecearea aluatului prin masina de paste – atentie, nu partea de taiat ci cea de intins), acesta se presara cu putina faina. Procesul trebuie repetat pana ce se observa ca aluatul este bine uscat.

Dupa ce aluatul este uscat:

  • se ataseaza partea secundara (care poate fi simpla sau dubla, adica numai pentru spaghete sau numai pentru taitei) la cea principala
  • se detaseaza manerul de la partea principala si se ataseaza la partea secundara
  • se introduce pasta intinsa si uscata in partea secundara si voila! rezulta pastele!

Timpul de fierbere al pastelor proaspete este de app. 3 min.

Pofta buna tuturor!

http://www.imperia.com/prodotti/imperia_ipasta.php

DSC_0423

DSC_0425

DSC_0433

DSC_0440

DSC_0445

DSC_0446

DSC_0450

DSC_0452

DSC_0456

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s