Bicicleta mea … in pana!


Scriu acest articol deoarece mi s-a spus ca un articol mai “homemade de atat” nu se poate, iar povestea cu bicicleta trebuie pusa pe hartie – sau online! In ceea ce priveste mai “homemade de atat” nu se poate eu spun .. vom trai si vom vedea! Sa incep povestea ca in cartile cu povesti pentru copii: a fost odata ca niciodata …? Ete ..mai bine nu!

Aici, prin Londra, dupa cum poate bine stiti a venit vara – sunt 26gr C. Vara draga dar cat te-ai mai lasat asteptata!!

Una peste alta, o zi asa de frumoasa nu putea trece pe langa noi fara un pic de sport: alergat sau bicicleta! Si daca tot veni vorba de bicicleta, inainte sa facem sport a trebuit sa ducem bicicleta “sa-si faca analizele”. Diagnostic: pana!

Am plans noi bicicleta atat cat ne-au tinut plamanii dupa care ne-am deplasat catre un centru de vanzare si reparatii biciclete cu zambetul pe buze pentru a-i oferi “asistenta medicala” (nu de alta, dar nu aveam scule acasa)! Dupa ce s-au uitat domnii de la centru la bicicleta noastra, invartindu-se in jurul ei, ne-au spus ca problema (pana) poate fi rezolvata platind o taxa de 30£!! :O:O:O:O:O

30£? I-am intrebat ca deh… poate e 13£ si nu 30£ … de la thirty la thirteen nu e drum lung… raspunsul fiind NU, 30£ ( thirty)! Si ce primim pentru acesti bani? O camera noua pentru fiecare roata (5£ una) si inlocuirea celei vechi cu cea noua – adica serviciul! Le-am multumit pentru informatii, serviciul de lux pe care ar fi trebuit sa ni-l presteze si camera cu diamante pe care trebuia sa o schimbe, am facut stanga imprejur si am pornit cu bicicleta noastra bolnava inspre casa.

Totusi o asa zi, rara de altfel, nu o puteam strica. Solutia? Trebuia noi sa rezolvam cumva pana!

😀 Perfect! Pana o rezolv eu, ca doar in copilaria mea nu degeaba am stat pe langa tata si frati’miu si am lipit camerele de zeci de ori. Iar intrumentele? Pana la urma nu suntem lipsiti de inventivitate.

Zis si facut! Am intrat intr-un magazinas de unde am cumparat chit pentru repararea camerei care cuprindea 6 bucatele mici de cauciuc adeziv si o bucatica de “raspapir” minuscul  pentru care am scos din buzunar nici mai mult nici mai putin de 1,50£.

Acum intrebarea este: cum poti sa faci o pana fara instrumente? Simplu! Lingura sau furculita, lighean sau galeata si apa are toata lumea.. iar asta este tot ce ne trebuie.

Am asezat bicicleta pe masa de operatie (balcon), am scos camera din cauciuc cu ajutorul unei furculite, am gasit gaura cu ajutorul apei, am lipit-o cu ajutorul chitului, am incheiat operatiunea “homemade” cu ajutorul furculitei si am umflat cauciucurile cu ajutorul pompei gasit in Paddington Station. Rezultatul? Mai bine de atat nici ca se putea! Bicicleta noastra, dupa interventia ” chirurgicala” suferita este foarte vie si ne-a facut o zi nemaipomenita.

O vorba din popor spune asa: daca nu stii sa faci o pana, degeaba ai bicicleta! Foarte adevarat.

Aceasta este al doilea articol care are la baza pretul platit pentru un serviciu in Londra. It will be continued!

Acum, haideti sa-mi vedeti bicicleta!

DSC_0303

DSC_0304

DSC_0306

DSC_0310

DSC_0311

DSC_0312

DSC_0313

DSC_0314

DSC_0315

Multumim pt poze J.G.

Cheap and fast!! How to repair a punch better than we did?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s