Chec cu morcovi si ciocolata


In postul https://apieceofhomemade.wordpress.com/2013/05/20/irish-bread/ v-am povestit eu vrute si ne vrute despre experienta mea in Irlanda, despre retetele obtinute, locurile vizitate, etc etc etc.

Acum: ce  legatura are postul anterior cu reteta pe care o voi prezenta in acest post?? Eee.. are! Cand am vizitat Avoca, pe langa reteta de paine obtinuta am mai obtinut si una pentru Carrot Cake! Totusi, de la reteta originala pana la cea facuta de mine e drum lung!

Haideti sa va povestesc istoria chec-ului meu facut Duminica 26 Mai:

Luni 27 Mai a fost Bank Holliday pe aici prin UK motiv pentru care am decis sa ne bucuram de o zi cu soare (in sfarsit!!) la picnic in parc. Deasemenea, ne-am spus ca dehh.. preparam de acasa cate ceva ..simplu, adica: salata de boeuf care a devenit de pui, salata de orez, paine cu susan si..  dulce? Ok,  daca tot aveam morcovii pregatiti pentru salata de boeuf atunci dulcele va fi chec de morcovi! Am retinut din reteta originala baza, iar restul am adaptat in functie de ceea ce am avut in frigider.

Sa pornim la drum. Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 5 morcovi medii (cam 400gr-450gr)
  • 500gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 50gr de lapte
  • 100gr ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 200 gr zahar

Cum am procedat?

  • am dat la razatoare morcovii
  • am pus faina intr-un bol incapator, peste faina am pus morcovii, galbenusurile, sarea, praful de copt, zaharul amestecand bine bine compozitia
  • am rupt ciocolata in bucatele mici dupa care am topit-o
  • am pus ciocolata topita peste aluat si intr-un final si laptele amestecand bine bine pana am obtinut un aluat omogen
  • am preincalzit cuptorul la 180grade
  • am pus aluatul intr-o tava cu fund detasabil
  • am pus tava in cuptor pentru 1h si 20 min
  • dupa ce am scos tava din cuptor am lasat chec-ul la racit.

As mentiona urmatoarele: cantitatea de lapte trebuie adaptata in functie de cat de suculenti sunt morcovii si cat de buna e faina! Se poate renunta la lapte sau se poate adauga mai mult. Aceste este si motivul pentru care am pus laptele in compozitie ca un ultim ingredient.

De asemenea, in cazul in care se observa ca chec-ul nu este facut,  acesta se mai lasa la cuptor pentru inca 10 min app.

Pofta buna!!

DSC_0434

 

 

DSC_0437

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s