Primele mele bucatele de paine – folosind maia naturala


 

Numai dupa 5 zile de cand am inceput sa-mi cresc maiaua (din faina si apa) mi-am facut primele chifle. Au iesit foarte gustoase si nu se simte deloc gustul de drojdie.

Nu am avut nici o intentie de a face paine, dar vazand ca tot arunc maiaua si folosesc numai o parte din ea pentru a continua cultura mi-am propus sa fac ceva experimente. Am pus deoparte maiaua care trebuia practic aruncata, am adaugat putina faina si apa, am framantat putin si am lasat la dospit (aprox. 2 ore). Am preincalzit cuptorul la 200 grade si am introdus chiflele la copt pentru aproximativ 40 min.

Dupa 40 de minute am observat ca mingiutele mele de paine au crescut, s-au crapat si s-au copt.

O minunatie!

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s