Prajitura de post cu mere si lapte de soia


Aceasta prajitura este o alternativa la chec-ul mentionat in reteta anterioara (http://apieceofhomemadebread.blogspot.co.uk/2013/04/chec-de-post-cu-portocala-si-lapte-de.html).

In momentul de fata este in cuptor!!

Dificultate: n/a

Timp: 1h

Rabdare: n/a

Ingrediente:

  • 400gr faina integrala
  • 2 mere medii dulci (eu am folosit mere verzi)
  • 150gr lapte de soia (dupa preferinte poate fi cu vanilie, ciocolata, indulcit sau nu)
  • 100gr apa
  • 250gr zahar (eu am folosit zahar alb)
  • praf de sare
  • 4 lingurite praf de copt (pe pachet se mentioneaza: 4tbsp la 225gr faina)
  • 50gr cacao
  • 1 lingura miere

Pasii de urmat:

  • se pune faina intr-un bol
  • se dau merele la razatoare
  • peste faina se adauga sarea, praful de copt, laptele de soia, zaharul, merele, mierea si cacao
  • se amesteca bine compozitia pana ce devine o pasta omogena
  • se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  • se pune compozitia intr-o tava pentru tort cu baza detasabila
  • se pune tava la cuptor pentru 50 min
  • se scoate tava din cuptor si se lasa chec-ul la racit

Abia astept sa-l savurez!!!

Pofta buna!! Buon appetito!! si sporuri!!

Astept recomandari, sugestii si de ce nu..critici!!

Note: chec-ul cu mere a iesit mai umed si mai gustos. Foarte bun!! Data viitoare voi merge pe faina alba🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s